سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کتابخانه دکتر امینی شهرضا

با سلام خدمت دوستان گرامی

الان داشتم سایت نهاد کتابخانه های عمومی کشور را می خواندم که به این گفتگو برخوردم و چون برایم جالب بود در این وبلاگ قرار می دهم تا دوستان گرامی نیزاستفاده نمایند.


گفت و گو با مسن‌ترین مادر کتابخوان بشرویه

کتاب و کتابخوانی سن و سال نمی‌شناسد و یار مهربان همواره می‌تواند انیس و همراه هر کس در جامعه باشد و این امر در گفت و گو با خدیجه قریشی، مادر 80 ساله عضو کتابخانه ملا عبدا...بشروی، ثابت می‌شود.روز مادر و ایام میلاد حضرت زهرا (س) بهانه و فرصتی شد تا از وی دعوت کنیم چند دقیقه مهمان صحبتها و خاطراتش از کتاب و کتابخوانی در طول سالهای زندگی‌اش باشیم. شنیدن این علاقه‌مندی به مطالعه و جدیت در تحصیل وی در ایام کودکی می‌تواند برای کودکان و نوجوانان ما الگو باشد.
 
ایام تحصیل
وی در خصوص ایام تحصیل و نحوه ورود به مدرسه می‌گوید: در جوِ گرفته و بسیار نامناسب ایام کودکی من تحصیل برای هر کس یک امر ناممکن بود، به خصوص در مناطق دور افتاده، محروم و با نگاه و دیدگاه خانواده‌ها و اجتماع، تحصیل برای یک دختر سخت و طاقت‌فرسا بود. من هم با اصرار، پدر را راضی کردم که به مکتب‌خانه بروم و در سالهای سوم و چهارم هم بنا به دلایلی عازم مشهد شدیم و سالهای سوم و چهارم در مدرسه­ای قدیمی‌ در مشهد سپری شد. در بشرویه فقط من در کلاسهای پایین‌تر بودم و برای امتحانات پایه به مدرسه دیگری می‌رفت و این رفت و آمدها به خصوص از دید مادرم مذمت می‌شد.
در همه کلاسها شاگرد اول بودم و وقتی توانستم مدرک ششم را بگیرم قرار شد در مشهد مشغول به کار شوم که باز هم همین مشکلات و جو جامعه باعث شد نتوانم وارد محیط کار شوم. اولین کتابی که با آن انس گرفتم قرآن بود که آن‌زمان به صورت صدکلمه در مکتب‌خانه‌ها تدریس می‌شد.
 
اولین کتاب
وی ادامه می‌دهد: بعد از پایان تحصیلات و به خاطر اینکه نتوانستم از تحصیلات خود در محیط کار استفاده کنم، به بشرویه آمدیم و بعد از ازدواج هم بهترین راه را در استفاده از کتاب و مطالعه در کتابخانه دیدم. در اوایل تهیه کتاب مناسب به سختی امکان‌پذیر بود، چون هنوز در بشرویه کتابخانه‌ای وجود نداشت. ولی بعد از مدتی کتابخانه بشرویه افتتاح شد و اولین کتابی که مطالعه آن خیلی به دلم نشست، زندگانی حضرت یعقوب بود و بعد از آن هر ساله عضو کتابخانه بوده‌ام تا حالا که بیشتر از چهل سال از عمر این کتابخانه می‌گذرد.
 
خانم قریشی هیچکدام از کتابهایی که خوانده است را فراموش نکرده و وقتی می‌پرسم چند عنوان از کتابهایی که خوانده را نام ببرد، شروع می‌کند به نام‌بردن از کتابهایی که مطالعه کرده است.
وی ادامه می‌دهد: مطالعه سرگذشت ائمه، پیامبران، نهج‌البلاغه و در کنار آن سرگذشت پادشاهان ظالم و ستمگر همگی درس‌هایی‌ست که از تاریخ گرفته‌ام.
وی ادامه می‌هد: هر پادشاه ظالمی به سرنوشتی بد و فرجام سختی گرفتار شده است و در عوض از تمام انسانهای خوب و عادل نام نیک در تاریخ و کتاب‌ها به یادگار مانده است.
وی از مطالعه کتاب کریم‌خان زند می‌گوید و بهره‌ای که از خواندن این کتاب برده‌ است.
یک خاطره
وی در پاسخ به سوالی درباره خاطره‌ای از دوران حضورش در محیط کتابخانه می‌گوید: چون به نظم و پاکیزگی علاقه زیادی داشتم یک روز که کتاب کهنه و مندرسی را امانت گرفته بودم نتوانستم همان‌گونه پاره برگردانم و آنرا مرتب کردم و جلد زدم و به مسئول کتابخانه تحویل دادم. مسئول کتابخانه هم که حاج آقای اسدی بودند از این کار من خیلی خوششان آمد و از آن به بعد عمداً کتاب‌های قدیمی را برای مطالعه به من می‌دادند و من هم بعد از مطالعه کتاب‌ها را جلد می‌کردم و به کتابخانه برمی‌گرداندم که به همین روش تعداد زیادی ازکتاب‌های فرسوده کتابخانه مرمت و صحافی شد.
 
مطالعه کتاب و تعلیم و تربیت فرزندان
خانم قریشی چهار فرزند دارد که به یمن تربیت آگاهانه و همراه با مطالعه و راه و روش تربیت، همگی جزء فرهنگیان و افراد باسواد جامعه هستند. وی در این باره می‌گوید: هم‌سن و سالان من در بشرویه اکثراً بی‌سواد بودند و من نقش سواد و مطالعه را در تربیت و تحصیل بچه‌ها به خوبی می‌دانستم و سعی کردم از این موهبت به خوبی استفاده کنم و به همه آنها هم اصرار کردم که مانند خودم نسبت به تحصیل و کسب مدارک علمی همت داشته باشند و خوشبختانه از این بابت از خداوند شاکر هستم و در حال حاضر همه بچه‌ها می‌دانند که بهترین هدیه‌ای که می‌توانند برای من تهیه کنند کتاب است.
 
کتابخانه
از خانم قریشی خواستم در جملات کوتاهی توصیف خود را از کتابخانه بیان کند و وی با شور و هیجان پاسخ می‌گوید: کتابخانه بهترین جای دنیاست. من در طول روز و بعد از انجام کارهای خانه روزم را با مطالعه به پایان می‌برم و بیشتر شبها با حال و هوای کتاب می‌خوابم. و اگر کتاب در دست نباشد با یک مجله کهنه و قدیمی هم که شده باید خودم را سرگرم کنم. من به قرآن علاقه عجیبی دارم و جدای از خواندن قرآن، داستانها و مطالب قرآن برایم تکراری نمی‌شود و عقیده دارم هر زن مسلمان باید سوره نساء را بارها و بارها بخواند، چون خواندن آن باعث می‌شود یک دوره کامل احکام را بگذرانیم.
 
به نقل از سایت www.iranpl.ir


[ چهارشنبه 90/4/8 ] [ 8:18 صبح ] [ mohammad ghasem ]

نظر

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه