سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کتابخانه دکتر امینی شهرضا

امروز جلسه نقد و معرفی کتاب مطلع مهر نوشته امیرحسین بانکی  در کتابخانه برگزار گردید. در این جلسه یکی از خانم ها به معرفی و توضیح این کتاب به دختران جوان پرداخت.



[ سه شنبه 95/1/31 ] [ 12:33 عصر ] [ mohammad ghasem ]

نظر

دانش آموزان سال سوم دبیرستان شاهد به همراه معلم زبان فارسی شان، جناب آقای قدمی از  این کتابخانه بازدید فرمودند. در این بازدید، دانش آموزان با بخش های مختلف کتابخانه آشنا شدند. همچنین شرایط عضویت کتابخانه، بخش مرجع و چگونگی استفاده از این کتابها، بخش نشریات، رده بندی مورد استفاده در کتابخانه و نرم افزار کتابخانه و طرز کار با این نرم افزار به دانش آموزان توضیح داده شد. همچنین دانش آموزان از کتابخانه شخصی زنده یاد دکتر امینی که در بخش دیگری چیده شده است و توسط خانواده زنده یاد دکتر امینی به کتابخانه اهدا شده است، دیدن کردند.



[ سه شنبه 95/1/31 ] [ 12:22 عصر ] [ mohammad ghasem ]

نظر

فریدالدین ابو حامد محمد بن ابوبکر ابراهیم بن اسحاق عطار نیشابوری، یکی از شعرا و عارفان نام آور ایران در اواخر قرن ششم و اویل قرن هفتم هجری قمری است. بنا بر آنچه که تاریخ نویسان گفته اند بعضی از آنها سال ولادت او را 513 و بعضی سال ولادتش را 537 هجری.ق، می دانند. او در قریه کدکن یا شادیاخ که در آن زمان از توابع شهر نیشابور بوده به دنیا آمد. از دوران کودکی او اطلاعی در دست نیست جز اینکه پدرش در شهر شادیاخ به شغل عطاری که همان دارو فروشی بود مشغول بوده که بسیار هم در این کار ماهر بود و بعد از وفات پدر، فریدالدین کار پدر را ادامه می دهد و به شغل عطاری مشغول می شود. او در این هنگام نیز طبابت می کرده و اطلاعی در دست نمی باشد که نزد چه کسی طبابت را فرا گرفته، او به شغل عطاری و طبابت مشغول بوده تا زمانی که آن انقلاب روحی در وی به وجود آمد و در این مورد داستانهای مختلفی بیان شده که معروفترین آن این است که:

 


"روزی عطار در دکان خود مشغول به معامله بود که درویشی به آنجا رسید و چند بار با گفتن جمله چیزی برای خدا بدهید از عطار کمک خواست ولی او به درویش چیزی نداد. درویش به او گفت: ای خواجه تو چگونه می خواهی از دنیا بروی؟ عطار گفت: همانگونه که تو از دنیا می روی. درویش گفت: تو مانند من می توانی بمیری؟ عطار گفت: بله، درویش کاسه چوبی خود را زیر سر نهاد و با گفتن کلمه الله از دنیا برفت. عطار چون این را دید شدیداً متغیر شد و از دکان خارج شد و راه زندگی خود را برای همیشه تغییر داد."

 


او بعد از مشاهده حال درویش دست از کسب و کار کشید و به خدمت شیخ الشیوخ عارف رکن الدین اکاف رفت که در آن زمان عارف معروفی بود و به دست او توبه کرد و به ریاضت و مجاهدت با نفس مشغول شد و چند سال در خدمت این عارف بود. عطار سپس قسمتی از عمر خود را به رسم سالکان طریقت در سفر گذراند و از مکه تا ماوراءالنهر به مسافرت پرداخت و در این سفرها بسیاری از مشایخ و بزرگان زمان خود را زیارت کرد و در همین سفرها بود که به خدمت مجدالدین بغدادی رسید. گفته شده در هنگامی که شیخ به سن پیری رسیده بود بهاءالدین محمد پدر جلال الدین بلخی با پسر خود به عراق سفر می کرد که در مسیر خود به نیشابور رسید و توانست به زیارت شیخ عطار برود، شیخ نسخه ای از اسرار نامه خود را به جلال الدین که در آن زمان کودکی خردسال بود داد. عطار مردی پر کار و فعال بوده چه در آن زمان که به شغل عطاری و طبابت اشتغال داشته و چه در دوران پیری خود که به گوشه گیری از خلق زمانه پرداخته و به سرودن و نوشتن آثار منظوم و منثور خود مشغول بوده است. در مورد وفات او نیز گفته های مختلفی بیان شده و برخی از تاریخ نویسان سال وفات او را 627 هجری .ق، دانسته اند و برخی دیگر سال وفات او را 632 و 616 دانسته اند ولی بنا بر تحقیقاتی که انجام گرفته بیشتر محققان سال وفات او را 627 هجری .ق دانسته اند و در مورد چگونگی مرگ او نیز گفته شده که او در هنگام یورش مغولان به شهر نیشابور توسط یک سرباز مغول به شهادت رسیده که شیخ بهاءالدین در کتاب معروف خود کشکول این واقعه را چنین تعریف می کند که وقتی لشکر تاتار به نیشابور رسید اهالی نیشابور را قتل عام کردند و ضربت شمشیری توسط یکی از مغولان بر دوش شیخ خورد که شیخ با همان ضربت از دنیا رفت و نقل کرده اند که چون خون از زخمش جاری شد شیخ بزرگ دانست که مرگش نزدیک است. با خون خود بر دیوار این رباعی را نوشت:

 


در کوی تو رسم سرفرازی این است مستان تو را کمینه بازی این است


با این همه رتبه هیچ نتوانم گفت شاید که تو را بنده نوازی این است

 


مقبره شیخ عطار در نزدیکی شهر نیشابور قرار دارد و چون در عهد تیموریان مقبره او خراب شده بود به فرمان امیر علیشیر نوایی وزیر سلطان حسین بایقرا مرمت و تعمیر شد.

 

 

معرفی آثار عطار :

 

 

آثار شیخ به دو دسته منظوم و منثور تقسیم می شود. آثار منظوم او عبارت است از: 1- دیوان اشعار که شامل غزلیات و قصاید و رباعیات است. 2- مثنویات او عبارت است از: الهی نامه، اسرار نامه، مصیبت نامه، وصلت نامه، بلبل نامه، بی سر نامه، منطق الطیر، جواهر الذات، حیدر نامه، مختار نامه، خسرو نامه، اشتر نامه و مظهر العجایب. از میان این مثنویهای عرفانی بهترین و شیواترین آنها که به نام تاج مثنویهای او به شمار می آید منطق الطیر است که موضوع آن بحث پرندگان از یک پرنده داستانی به نام سیمرغ است که منظور از پرندگان سالکان راه حق و مراد از سیمرغ وجود حق است که عطار در این منظومه با نیروی تخیل خود و به کار بردن رمزهای عرفانی به زیباترین وجه سخن می گوید که این منظومه یکی از شاهکارهای زبان فارسی است و منظومه مظهر العجایب و لسان الغیب است که برخی از ادبا آنها را به عطار نسبت داده اند و برخی دیگر معتقدند که این دو کتاب منسوب به عطار نیست.

 

 

 

 

 





[ چهارشنبه 95/1/25 ] [ 8:17 صبح ] [ mohammad ghasem ]

نظر

سامانه مدیریت نظارت و ارزیابی عملکرد در سایت نهاد کتابخانه ها به آدرس www.iranpl.ir  جهت دریافت شکایات و انتقادات و تقدیر کارکنان و ... از تاریخ 24 فروردین تا ده روز اداری آماده دریافت موارد ارجاعی و پاسخگویی به آنها می باشد.



[ سه شنبه 95/1/24 ] [ 1:58 عصر ] [ mohammad ghasem ]

نظر

کلاس نقاشی ویژه کودکان، در شش ماه اول امسال، روزهای شنبه، از ساعت  5 الی 6 عصر، هر هفته در کتابخانه تشکیل می شود.

همه کودکان 3 تا 12 ساله می توانند در این کلاس شرکت نمایند.



[ دوشنبه 95/1/23 ] [ 12:11 عصر ] [ mohammad ghasem ]

نظر

ساعات کار کتابخانه در شش ماه اول سال:


روزهای شنبه تا چهارشنبه

7:30 صبح  الی 7:30 عصر


روز پنجشنبه

7:30 الی 13 




[ دوشنبه 95/1/23 ] [ 12:9 عصر ] [ mohammad ghasem ]

نظر

با حضور تعدادی از دانش آموزان عضو این کتابخانه، نشست ویژه معرفی کتاب صیاد شیرازی در این کتابخانه تشکیل گردید. در این نشست یکی از نوجوانان به نام حسین نصیری به معرفی این کتاب پرداخت و توضیح مفصلی از این کتاب ارائه داد. همچنین در این نشست به معرفی سرلشکر شهید صیاد شیرازی و زندگی این شهید پرداخته شد تا الگویی برای نوجوانان و جوانان عزیز باشد.



[ چهارشنبه 95/1/18 ] [ 4:54 عصر ] [ mohammad ghasem ]

نظر

 

مطلع مهر / نویسنده: امیر حسین بانکی پورفرد / انتشارات: حدیث راه عشق/ تعداد صفحات: 237

کتاب مطلع مهر یکی از برجسته ترین و کاملترین کتابهایی است که با توجه به نیازهای امروز جوانان برای امر مهم ازدواج تألیف شده است و جوانان می‌توانند با استفاده از راهکارهای این کتاب از بسیاری از سردرگمی‌های ازدواج، انتخاب همسر، خواستگاری، تصمیم‌گیری و ... رهایی یابند. این که جلسه خواستگاری را چگونه باید برگزار کرد و چه سوالاتی بهتر است پرسیده شود تا در آن جلسات حداکثر شناخت را بتوان از این طریق بدست آورد از قوی‌ترین و مفیدترین مباحث کتاب است.

مؤلف مطالب کتاب را در هشت گفتار ارائه داده است که عبارتند از:

-        فوریت ازدواج و وجوب آن و وظیفه همگان جهت تسهیل ازدواج و رفع موانع آن

-        برنامه‌ریزی در خصوص ازدواج و کسب اطلاعات و آمادگی‌های لازم و رسیدن به بلوغ عاطفی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، عقلی، جسمی و جنسی

-        معیارهای انتخاب همسر و ازدواجهای دانشجویی و مشکلات تطابق فرهنگی بین دانشجویان و همچنین معیارهای انتخاب همسر از نظر دین مبین اسلام

-        روشهای آشنائی پسر و دختر، خواستگاری و آداب آن و سوالاتی که باید پرسیده شود و همچنین احکام و آداب خواستگاری در شرع مقدس اسلام

-        اهمیت تحقیق در ازدواج و شیوه‌های مناسب آن

-        تصمیم‌گیری و نکات مهم آن و مفاهیم قضا و قدر و همچنین استخاره و جایگاه آن و مشورت کردن

-        مهریه و فلسفه و اقسام آن، میزان مهریه، پرداخت مهریه و بخشش آن

-        بهترین انتخاب‌ها چه انتخاب‌هایی هستند؟

 



[ چهارشنبه 95/1/18 ] [ 4:37 عصر ] [ mohammad ghasem ]

نظر

 

پنج شنبه فیروزه‌ای/ تألیف: سارا عرفانی/ انتشارات: نیستان/ تعداد صفحات:

این کتاب با موضوع زیارت و امام رضا علیه السلام نوشته شده است و ماجرایش درباره زیارت تعدادی دانشجو است که در قالب اردوی دانشجویی به زیارت امام رضا علیه السلام می‌روند.
این اثر با یک داستان سریع و سرضرب آغاز می‌­شود. با روایتی از یک دانشجو که مخاطب می‌­تواند به سادگی با آن هم ذات پنداری کند؛ دانشجویی که اهل ادا در آوردن نیست. اما رمان پس از این پیش ­درآمد وارد رابطه ظریف چند دختر دانشجو می‌­شود که برای زیارت به مشهد مقدس وارد شده‌­اند. شاید اوج رفتار مؤلف در نگارش این رمان و رو در رو قرار دادن سبک‌­های مختلف زیستی در رمان را بتوان در این بخش رمان جستجو کرد. وی با زیرکی و در عین حال رعایت جنبه‌های مختلف عفاف، مخاطب را به درون تو در توی ذهن دختران جوان دانشجویی می‌‌برد که در این سفر همراهند.
پنجشنبه فیروزه‌­ای از حیث بیان رویدادهای داستانی اثری به شدت امروزی است. به عبارت ساده‌‌تر این رمان در زمره آثار آپارتمانی و لوکس و شبه ­روشنکفرانه است و نه آثاری که به تمامی در مسجد و مکان­‌های مذهبی می‌­گذرد. ساختار روایت دینی این رمان شکل گرفته در ساختارهای عادی و روزمره و قابل دسترسی زندگی امروزین همه ماست و همین مسئله است که این داستان را برای خواندن و پی­گرفتن قابل تأمل می­‌کند.

 



[ چهارشنبه 95/1/18 ] [ 4:33 عصر ] [ mohammad ghasem ]

نظر

خدا می‌خواست زنده بمانی/ انتشارات روایت فتح/ فاطمه غفاری/ تعداد صفحات:

این کتاب به بیان سرگذشت سرلشگر صیاد شیرازی می‌پردازد. وی در بامداد 21 فروردین 1378، در حال خروج از منزل، توسط منافقین در پوشش رفتگر، به شهادت رسید .
پس مانده‌های زخم خورده مرصاد در صبح روز 21 فروردین 78 ، فاتح بزرگ فتح ‏المبین و بیت المقدس و یکی از بزرگترین سرمایه‌های کشور را در تروری ناجوانمردانه آماج تیرهای کینه خود قرار دادند و قامت استوار امیر ارتش اسلام را به خاک افکندند، روحش شاد.
شهید شجاع و ارجمند ارتش جمهوری اسلامی ایران، در 16 فروردین 1378، همزمان با عید سعید غدیرخم به درجه سرلشکری نایل آمد و چند روز بعد، با افتخار شهادت، به درجه سپهبدی ارتقا یافت. شهید صیاد شیرازی پس از دریافت درجه سرلشکری خطاب به خانواده اش می گوید:
«بسیار شاد و خرسندم؛ البته نه به خاطر دریافت این درجه، بلکه به خاطر رضایتی که امید دارم امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف و مقام معظم رهبری از من داشته باشند. مقام، درجه و اسم و رسم در نظر من هیچ جایگاهی ندارد».

 



[ چهارشنبه 95/1/18 ] [ 4:27 عصر ] [ mohammad ghasem ]

نظر

:: مطالب قدیمی‌تر >>

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه