سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کتابخانه دکتر امینی شهرضا

نقد و بررسی   ;کتاب«روزهای بی آینه» اثر گلستان جعفریان

 

«روزهای بی‌آینه» را نمی‌توان خواند، باید آن را گریست! همنوا با همسران و مادرانی که رنجی تلخ‌تر از رنج مادران و همسران شهدا را تحمل کردند. چشم انتظاری، چشم انتظاری، باز هم چشم انتظاری از پی عزیزی که خاطره آخرین نگاهش وقتی که به سوی مقصدی متعالی می‌شتافت، برجسته‌تر از همه خاطرات دوران زندگی در ذهن و یاد مادران و همسرانشان نقش بسته است و بسان تابلویی بردیوار خاطرات، دائم مقابل چشم است.

تصور این همه صبوری حقیقتاً مشکل است. 8 ، 10 یا 12 سال، حتی بیشتر، آخر تحمل این حد انتظار وچشم انتظاری چطور امکان دارد. این را با استناد به آنکه بارها شاهد بی‌تابی‌های مادرانه یا زنانه برای دورافتادن فرزند یا عزیزی برای لحظاتی از مقابل چشم بوده ام، می‌گویم.« روزهای بی‌آینه » اما روایت 18 سال دوری و چشم انتظاری است. مدت زمانی بسیار طولانی که 14 سال آن با بی خبری مطلق همراه است. یک زن مگر چقدر تحمل دارد که این همه را صبوری کند؟! اگر در آغاز این انتظار نهالی کاشته می‌شد پس از 18 سال تبدیل به درخت تناوری می‌شد که سایه‌اش سهم قابل توجهی از سرزمین خورشید را به تصرف خود درمی آورد. «منیژه لشکری» دو بهار بیشتر با همسرش «خلبان حسین لشکری» نگذرانده است که شوهرش در یک مأموریت مرزی هواپیمایش مورد اصابت قرار می‌گیرد وبه اسارت دشمن در می‌آید.هیچ ردی از او به دست نمی‌آید وگمانه‌ها بیشترحول وحوش شهادت وی می‌چرخد. منیژه اما به سوسوی چراغ امید که از ژرفای وجودش شعله می‌کشد دل می‌بندد و به همراه «علی» یادگار زندگی مشترک با همسرش چشم به راه بازگشت «حسین» می‌نشینند. او در اوج جوانی -19 سالگی- باید نقش زنان باتجربه  و پخته را بازی کند وبا صبوری مسیرحرکت به سوی آینده را هموار سازد. نیرویی از درون او را به آینده وقرار گرفتن تصویر حسین در قاب خالی انتظارامیدوار می‌سازد. سالی یکبار جلوی دوربین می‌ایستد وعکسی به یادگار از خود می‌گیرد و در آلبوم خانوادگی جای می‌دهد و شرحی برآن می‌نویسد تا وقتی حسین آمد سالهای نبودنش را با بودن در یادها نشان دهد. در آن سو «حسین لشکری» خلبان جنگنده اف5 که در یکی از مأموریت‌های گشت مرزی هواپیمایش مورد اصابت قرار گرفته و به اسارت دشمن درآمده است به دلیل آنکه چند روز قبل از آغاز جنگ اسیر شده وبه تصور بعثیان می‌تواند سندی برای ادعای پوچ آغازگری ایران در جنگ محسوب شود زنده اما مخفی نگه داشته می‌شود و 14 سال در سلول بسر می‌برد.  با وجود این دژخیمان بعثی حاضر به ثبت‌نام او در فهرست اسرای جنگی نیستند و 14سال به‌عنوان مفقودالاثر و مجهول المکان باقی می‌ماند ودر این مدت با شکنجه‌های مختلف سعی می‌کنند او را حاضر به همکاری در پیشبرد سناریوی خود کنند، اما این سرباز جان برکف میهن حاضر به خیانت به کشورش نمی‌شود. پس از این مدت طولانی و در پی تحولات منطقه و در آستانه جنگ خلیج فارس رژیم جنایتکار عراق حاضر به ثبت‌نام وی می شود و نخستین نامه حسین لشکری در چند جمله به همراه عکسی از او به دست همسرش می‌رسد.
فراز‌های اصلی کتاب از اینجا آغاز می‌شود و مؤلف - گلستان جعفریان- با تیزهوشی ومهارت همسر آزاده شهید حسین لشکری را سوژه قرار داده و عمق لایه‌های شخصیت این  زن را واکاوی و یافته‌های خود را با جسارتی کم نظیربه قلم می‌آورد. چیزی که امتیاز این اثر محسوب می‌شود و از سایر کارها در این حوزه متمایزش می‌کند. گلستان جعفریان به مثابه یک نقاش چیره دست، هنرمندانه نقشی عینی ازاحساس یک زن را ترسیم می‌کند وبه معرفی او با تمام صداقت‌های ذاتی‌اش می‌پردازد و ظرایف دیده نشدنی درون یک انسان را به طرزی استادانه در معرض دید قرار می‌دهد. از این‌رو من این کتاب را نه فقط کاری در حوزه ادبیات دفاع مقدس بلکه فراتر از آن، یک اثر روانشناسی موفق می‌دانم که مطالعه آن علاوه بر علاقه مندان به تاریخ و ادبیات دفاع مقدس برای دانش پژوهان حوزه علوم انسانی نیز مفید و قابل استفاده است.جعفریان برای یافته‌های خود زحمت کشیده وبرای عبور از لایه‌های سطحی و دم دستی به عمق یک شخصیت با موانع و سرسختی‌هایی روبه رو بوده است، اما در نهایت کاری کارستان کرده است. البته ناگفته نماند که بخشی از ارزش‌های این کتاب به صراحت و صداقت سوژه اصلی کتاب - خانم منیژه لشکری- همسر خلبان شهید حسین لشکری برمی گردد.ایشان با صراحت و صداقت  به بیان احساسات زنانه خود پرداخته واز ریا کاری فاصله گرفته است..«روزهای بی‌آینه» به ظاهر کم حجم به نظر می‌رسد، اما این کم حجمی حاصل یک پختگی و مصداق کم گوی وگزیده گوی است. مؤلف بدون اینکه خواننده را در پیچ و خم قلم فرسایی‌های بیهوده معطل کند و او را سرگرم حاشیه‌های تودر تو آنچنان که مرسوم است بنماید سرراست به سوی هدف و نتیجه هدایت می‌کند. شاید همین ویژگی موجب شده تا از همان سطرهای اول میان واژه‌ها و خواننده ارتباطی عاطفی برقرار شود و ذهن و جان مخاطب را سرشار از احساسات پاک کند تا آنجا که خواننده در حالی که با چشمان خیس از اشک کتاب را تمام می‌کند هنوز ذهنش درگیر ماجراهای شخصیت کتاب است و نسبت به کسانی با وضعیت مشابه با دیده دیگری می نگرد.

برگرفته از روزنامه ایران

 

 



[ دوشنبه 98/2/23 ] [ 4:13 عصر ] [ mohammad ghasem ]

نظر

کتاب خوان اردیبهشت 98



[ پنج شنبه 98/2/19 ] [ 9:52 صبح ] [ mohammad ghasem ]

نظر

با انتخاب و معرفی 12 اثر به عنوان منابع؛

فراخوان شرکت در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی منتشر شد

نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی

دبیرخانه جشنواره کتابخوانی رضوی، فراخوان شرکت در نهمین دوره این جشنواره را با معرفی 12 عنوان کتاب در سه رده سنی «کودک»، «نوجوان» و «جوان و بزرگسال» منتشر کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و با همکاری بنیاد فرهنگی هنری بین المللی امام رضا علیه‌السلام و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی و مطالعه کتاب‌های مرتبط با سیره‌ پاک ائمه‌ معصومین علیهم‌السلام به‌ویژه حضرت امام رضا علیه‌السلام، حضرت معصومه سلام‌ الله علیها و حضرت احمدبن موسی علیه‌ السلام با بخش ویژه سیره حضرت ابن‌الرضا امام جواد علیه‌ السلام (که طبق روال هر دوره با هدف افزوده شدن منابع مرتبط با سیره یکی از معصومین(ع) به جشنواره نهم اضافه شده است) برگزار می‌شود.
 
در فراخوان نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، 12 کتاب در سه رده سنی «کودک»، «نوجوان» و «جوان و بزرگسال» معرفی شده که بر این اساس در رده «کودک» (4 تا 12 سال) کتاب‌های «امام رضا علیه‌السلام» نوشته زهرا عبدی از انتشارات جمکران برای متولدین 1386تا 1389، «کبوترها و آهوها» نوشته سید احمد میرزاده از انتشارات به نشر برای متولدین 1390 تا 1394، «فاطمه و فاطمه» (شباهت‌های حضرت معصومه با حضرت زهرا سلام‌الله علیهما) نوشته محمد مهاجرانی از انتشارات زائر برای متولدین 1390 تا 1394 و همچنین در بخش ویژه این رده سنی، کتاب «هشت قصه از امام جواد علیه‌السلام» نوشته حسین فتاحی از انتشارات قدیانی برای متولدین 1386 تا 1389 معرفی شده است.
 
در رده سنی «نوجوان» (13 تا 17 سال) نیز آثاری چون «راز آن بوی شگفت؛ داستانی بر اساس زندگی امام رضا علیه‌السلام» نوشته فریبا کلهر از انتشارات به نشر، «با کبوترهای گنبد؛ سروده‌هایی درباره امام رضا علیه‌السلام برای نوجوانان» نوشته احمد میرزاده از انتشارات به نشر و همچنین در بخش ویژه این رده سنی کتاب «درختی که بال در آورد؛ داستان‌هایی از زندگی امام جواد علیه‌ السلام» نوشته مجید ملامحمدی از انتشارات بوستان کتاب به عنوان منابع جشنواره معرفی شده است.
 
اما در رده سنی «جوان و بزرگسال» (18 سال به بالا) پنج کتاب  «مهارت‌های ارتباط موثر در سیره امام رضا علیه‌السلام» نوشته علی جانفزا  و علی خیاط از انتشارات به نشر، «فصل فیروزه» نوشته محبوبه زارع از انتشارات کتابستان معرفت، «درّ عصمت؛ مروری بر زندگانی حضرت معصومه سلام‌الله علیها» نوشته علی اشرف عبدی از انتشارات زائر، «ابوالفضل نهضت رضوی، زندگانی حضرت احمدبن موسی علیه السلام شاه‌چراغ» نوشته محمدرضا سنگری از انتشارات شاهچراغ و در بخش ویژه این رده سنی نیز کتاب «سیره تقوی؛ ترجمه و توضیح چهل حدیث درباره سیره امام جواد علیه‌السلام» نوشته جواد محدثی از انتشارات به نشر معرفی شده است.


 
بخش‌های نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی
 
این جشنواره در دو بخش «فردی» و «خانوادگی» برگزار می‌شود که علاقه‌مندان می‌توانند با مطالعه منابع مرتبط با این بخش، در دو شیوه مکتوب و الکترونیکی در جشنواره شرکت کنند.
 
مقررات شرکت در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی
 
در بخش «شرایط و مقررات» این فراخوان آمده، شرکت در این جشنواره برای عموم علاقه‌مندان در تمامی گروه‌های سنی میسّر است و شرکت برای عموم کتابداران علاقه‌مند، تنها در بخش الکترونیک امکان‌پذیر است.
 
راهنمای شرکت در جشنواره برای بخش کودک
 
کودکان برای شرکت در بخش «کودک»، می‌توانند به یکی از دو شیوه‌ «ترسیم نقاشی» و «ارسال فیلم موبایلی» اقدام کنند و با کشیدن نقاشی از جذاب‌ترین بخش مورد علاقه کتاب در برگه‌های مسابقه (که توسط کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور توزیع و پس از تکمیل، تحویل گرفته می‌شود) و یا ارسال یک فیلم موبایلی، شامل معرفی کتاب و یا خواندن بخش‌های جذابی از کتاب، در این جشنواره شرکت کنند.
 
راهنمای شرکت در جشنواره برای بخش نوجوان
 
علاقه‌مندان در بخش «نوجوان» نیز می‌توانند به دو شیوه ترسیم نقاشی از جذاب‌ترین بخش کتاب در برگه‌های مسابقه نقاشی و پاسخگویی به سئوالات چهار گزینه‌ای به صورت مکتوب و الکترونیکی بر اساس کتاب‌های معرفی شده در جشنواره و همچنین ارسال یک فیلم موبایلی، شامل معرفی کتاب دلخواه اعم از منابع جشنواره و منابع آزاد مرتبط با موضوع در جمع یا گروه‌های مختلف (دوستان، خانواده، همکاران و...) از طریق سایت در این جشنواره شرکت کنند.
 
راهنمای شرکت در جشنواره برای بخش جوان و بزرگسال
 
بر اساس فراخوان منتشر شده علاقه‌مندان به شرکت در بخش «جوان و بزرگسال» می‌توانند از سه شیوه‌ مختلف در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کنند. شیوه اول، مطالعه کتاب‌های معرفی شده جشنواره و پاسخگویی به سوالات چهار گزینه‌ای بصورت مکتوب یا الکترونیک؛ شیوه دوم، ارسال فیلم موبایلی از معرفی کتاب دلخواه (اعم از منابع جشنواره و منابع آزاد مرتبط به جشنواره در جمع یا گروه‌های مختلف (دوستان، خانواده، همکاران و...) از طریق سایت و شیوه سوم ارسال معرفی کتاب دلخواه، تصویر و مشخصات آن (به صورت متنی) در حد یک پاراگراف ( 350 کلمه) از طریق سایت.
 
تقدیر از برگزیدگان در بخش ملی
 
برگزیدگان نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در دو سطح «ملی» و «شهرستانی» معرفی و با اهدای لوح تقدیر و هدایای نقدی از آنها تجلیل خواهد شد.
 
بر این اساس در سطح ملی از 80 نفر به عنوان برگزیدگان فردی تجلیل می‌شود که به ترتیب در رده سنی «کودک» ده برگزیده در بخش نقاشی و ده برگزیده در بخش پویش مجازی(با اهدای 2 میلیون ریال)، در رده سنی «نوجوان» ده برگزیده در بخش مکتوب (با اهدای 2 میلیون ریال)، ده برگزیده در بخش پویش کتابخوان (با اهدای 2.5 میلیون ریال) و ده برگزیده در بخش نقاشی (با اهدای 3 میلیون ریال) و همچنین در رده سنی «جوان و بزرگسال» ده برگزیده در بخش مکتوب، ده برگزیده در بخش معرفی کتاب و ده برگزیده در بخش پویش کتابخوان(با اهدای 2.5 میلیون ریال)، معرفی و تجلیل می‌شوند.
 
همچنین در این جشنواره از هشت خانواده برتر با اهدای لوح سپاس، تندیس جشنواره و مبالغ نقدی تجلیل می‌شود که بر این اساس از دو خانواده 2نفره (با اهدای 6 میلیون ریال)، دو خانواده 3 نفره‌ (با اهدای 9 میلیون ریال)، دو خانواده 4 نفره(با اهدای 12 میلیون ریال) و دو خانواده 5 نفر به بالا (با اهدای 15 میلیون ریال) تجلیل خواهد شد.
 
تقدیر از برگزیدگان در بخش شهرستانی
 
این جشنواره در سطح شهرستانی نیز با توجه به تعداد کتابخانه‌های شهرستان و میزان شرکت کننده، از 8 برگزیده تجلیل خواهد کرد که بر این اساس در رده سنی «کودک» یک برگزیده در بخش نقاشی و یک برگزیده در بخش پویش مجازی (با اهدای 500 هزار ریال)، در رده سنی «نوجوان» یک برگزیده در بخش مکتوب (با اهدای 500 هزار ریال)، یک برگزیده در بخش پویش کتابخوان (با اهدای 750 هزار ریال) و یک برگزیده در بخش نقاشی (با اهدای یک میلیون ریال) و همچنین در رده سنی «جوان و بزرگسال» یک برگزیده در بخش مکتوب (با اهدای 800 هزار ریال)، یک برگزیده در بخش معرفی کتاب و یک برگزیده در بخش پویش کتابخوان(با اهدای 1.5 میلیون ریال)، معرفی و تجلیل می‌شوند.
 
همچنین در این بخش از 2 خانواده برتر در هر شهرستان (فارغ از تعداد نفرات) با اهدای لوح سپاس، تندیس جشنواره و مبالغ نقدی تقدیر می‌شود که بر این اساس، از دو خانواده 2نفره (با اهدای 2 میلیون ریال)، دو خانواده 3 نفره‌ (با اهدای 3 میلیون ریال)، دو خانواده 4 نفره(با اهدای 4 میلیون ریال) و دو خانواده 5 نفر به بالا (با اهدای 5 میلیون ریال) تجلیل خواهد شد.
 
نحوه دریافت منابع نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی
 
علاقمندان برای دریافت فایل کتاب‌ها می‌توانند به آدرس www.razavi.iranpl.ir مراجعه و یا جهت دریافت امانی کتاب‌های مسابقه به کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور مراجعه کنند.      
 
نحوه ارسال آثار به نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی
شرکت کنندگان می توانند علاوه بر ارسال آثار از طریق الکترونیک آثار مکتوب خود را به نزدیک‌ ترین کتابخانه عمومی محل زندگی شان تحویل دهند.

نشانی دبیرخانه

 تهران، بلوار کشاورز، تقاطع فلسطین، خیابان شهید کبکانیان، خیابان شهید طباطبایی‌رفیعی، نبش کوچه شهید نوری (کامبیز)، پلاک 18، معاونت توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی، اداره‌کل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی.

 رایانامه:  razavi@iranpl.ir / شماره تماس: 88951493 / درگاه الکترونیکی: www.razavi.iranpl.ir

 
برای اطلاعات بیشتر و دریافت فراخوان جشنواره اینجا را ببینید.

گفتنی است بعد از برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی زیر نظر بنیاد فرهنگی امام رضا(ع) و با همکاری دستگاه‌های مختلف در سطح کشور در سالهای گذشته، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در سه دوره اخیر (دوره ششم، هفتم و هشتم) متولی برگزاری این جشنواره بوده است. بر این اساس در دوره ششم بیش از 238 هزار نفر، در دوره هفتم 648 هزار و 228 نفر و در هشتمین دوره که سال گذشته برگزار شد با رشدی 32 درصدی، 858 هزار 695 نفر در جشنواره کتابخوانی رضوی مشارکت داشتند.



[ پنج شنبه 98/2/19 ] [ 9:47 صبح ] [ mohammad ghasem ]

نظر

 

به همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛

پوستر نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی منتشر شد

پوستر نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی

پوستر نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور با هدف اطلاع رسانی این جشنواره و استفاده در کتابخانه ها، اماکن عمومی و فضاهای شهری در سطح کشور منتشر شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، پوستر نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی توسط نهاد با هدف اطلاع رسانی این جشنواره در کتابخانه های عمومی و سایر سازمان ها و مراکز فرهنگی سطح کشور منتشر شد.

نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و با همکاری بنیاد فرهنگی هنری بین المللی امام رضا علیه‌السلام و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی و مطالعه کتاب‌های مرتبط با سیره‌ پاک ائمه‌ معصومین علیهم‌السلام به‌ویژه حضرت امام رضا علیه‌السلام، حضرت معصومه سلام‌الله علیها و حضرت احمدبن موسی علیه‌السلام با بخش ویژه سیره حضرت ابن‌الرضا امام جواد علیه‌السلام برگزار می‌شود. در این دوره از جشنواره کتابخوانی رضوی12 کتاب در سه رده سنی «کودک»، «نوجوان» و «جوان و بزرگسال» معرفی شده است.

نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در دو بخش «فردی» و «خانوادگی» و به دو شیوه مکتوب و الکترونیکی برگزار می شود.

علاقه مندان جهت دریافت اطلاعات بیشتر می توانند به سامانه اطلاع رسانی و ثبت نام جشنواره کتابخوانی رضوی به نشانیwww.razavi.iranpl.ir  مراجعه کنند.



[ پنج شنبه 98/2/19 ] [ 9:44 صبح ] [ mohammad ghasem ]

نظر

بÙ?ار Ù?Ù?رباÙ?Û?



[ یکشنبه 98/2/15 ] [ 3:39 عصر ] [ mohammad ghasem ]

نظر

::

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه