سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کتابخانه دکتر امینی شهرضا

هادی حکیمیان

هادی حکیمیان نویسنده کتاب در معرفی کتاب «برج قحطی» می گوید: شخصیت محوری این رمان دانشجویی مبارز است که تحت تعقیب نیروهای ساواک قرار گرفته و به یزد فرار کرده است. او پس از ورود به شهر یزد در دانشسرای مقدماتی مشغول تدریس شده و با برخی افراد محلی و  خاندان‌های اشرافی  یزد هم آشنا می‌شود. پس از اینکه برای دیدن چند نسخه‌ خطی به خانه‌ علی‌ارفع‌خان یکی از اعیان یزد رفته، به دختر جوان او علاقه‌مند می‌شود.

حکیمیان ادامه داد: این دانشجوی مبارز در همان ایام (سال 1354) با گروهی از جوانان مذهبی و انقلابی شهر آشنا می‌شود و می‌فهمد که این گروه قصد ترور دادستان نظامی ارتش شاهنشاهی را دارند. قضیه ترور لو می‌رود و او به همراه برخی دوستانش دستگیر می‌شود. در ادامه جوان در بازداشتگاه تحت شکنجه‌های فراوان قرار گرفته و هر بار که او را برای بازجویی می‌برند، بخش‌هایی از شخصیت ناپیدای داستان برای مخاطب رو می‌شود.

این نویسنده با بیان اینکه محوریت این داستان بر اساس داستانی عاشقانه در دوران انقلاب اسلامی شکل‌گرفته، گفت: عشق در این رمان به مثابه موتور محرکه‌ای است که از رهگذر آن فرهنگ و تاریخ مناطق حاشیه کویر مرکزی ایران که اشتراکات بسیاری با یکدیگر دارند روایت می‌شود. تاریخ و فرهنگی که از اواخر دوره قاجار آغاز می‌شود و دوران پهلوی اول، کشف حجاب و ماجرای ملی شدن صنعت نفت را پشت سر می‌گذارد و پس از دوره اعتراضات مردم در دوره پهلوی دوم به حوادث انقلاب اسلامی می‌پردازد.

وی درباره برخی ویژگی‌های موجود در این اثر نیز گفت: استفاده از واژه‌ها، اصطلاحات و ضرب‌المثل‌های خاص آن مناطق، زبانی خاص را در این اثر به وجود آورد؛ به طوری که سعی کردم با بکارگیری این موارد به صورت یکنواخت در کل اثر، از این میراث فرهنگی رو به فراموشی استفاده کنم. همچنین زندگی مسالمت‌آمیز ادیان مختلف و معرفی جغرافیای این اقلیم، شامل مناطقی از استان‌های اصفهان، کاشان، سمنان، یزد و کرمان، از دیگر ویژگی‌های موجود در این اثر بوده است.

حکیمیان آشنایی با اقلیم‌های فراموش شده و کمتر توجه شده ایران را هدف اصلی خود از نگارش این رمان عنوان کرد و گفت: متاسفانه نگاهی که در اغلب رسانه‌های جمعی ما جریان دارد، فرهنگ پایتخت نشینی را تبلیغ و ترویج می‌کنند؛ نگاهی که رفته رفته آداب و رسوم و واژگان و اصطلاحات اصیل کشور ما را که صرفا بومی و محلی هم نیستند، رو به فراموشی برده است و به جای آن لغات و اصطلاحاتی بدون ریشه که زائیده ارتباطات مجازی و شبکه‌های اجتماعی هستند را ترویج می‌کنند.



[ یکشنبه 96/7/23 ] [ 1:55 عصر ] [ mohammad ghasem ]

نظر

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه