سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کتابخانه دکتر امینی شهرضا

آذرماه امسال، اصفهان میزبان همایش ملی مهارت های ارتباطی برای کتابداران کتابخانه های عمومی است.

 

محورهای همایش

الف)مهارت های ارتباط با کاربران

  1. ارزیابی وضعیت مهارت های ارتباطی کتابداران در کتابخانه های عمومی در ایران
  2. ارزیابی عملکرد کتابخانه های عمومی ایران در پرورش مهارتهای ارتباطی کتابداران
  3. پیشنهادهای راهبردی مدیریتی برای تحکیم مهارت های ارتباطی در کتابخانه ها
  4. گزارش تجربه های شخصی در برقرار کردن ارتباط موفق با کاربران

4-1. ارتباط با کاربران با توجه به ویژگی های سنی (کودک، نوجوان، جوان، بزرگسال و ...)

4-2. ارتباط با کاربران با ویژگی های قومی

4-3. ارتباط با کاربران با سطوح مختلف تحصیلی

4-4. ارتباط با کاربران با سطوح مختلف جایگاه اجتماعی و شغلی

  1. مهارت های ارتباطی ضروری برای کتابداران کتابخانه های عمومی شامل

5-1. مهارت های به کارگیری زبان بدن

5-2. مهارت های به کارگیری مهارت های گفتاری

5-3. مهارت های نوشتاری

5-4. مهارت های ترویجی خدمات کتابخانه

5-5. مهارت های مواجهه با موقعیت های دشوار (شکایت و خشم)

5-6. مهارت های به کارگیری فناوری اطلاعات در ارتباط کتابداران با جامعه مخاطب

 

ب) روابط انسانی درون سازمانی

  1. ارتباطات افقی (همترازان با یکدیگر): تسهیلگرها و بازدارنده ها
  2. ارتباطات عمودی (سلسله مراتب): تسهیلگرها و بازدارنده ها
  3. استراتژی های مدیریت تعارض

ج) ارتباطات برون سازمانی

  1. ارتباط با مسئولان شهری و انجمن‌ها؛
  2. 2. ارتباط با نهادهای آموزشی (مدارس، دانشگاه‌ها و ...)؛
  3. ارتباط با نهادهای فرهنگی-هنری؛
  4. ارتباط با مسئولان و نهادهای متولی بودجه؛
  5. ارتباط با نهادهای متولی بنا و معماری شهری؛
  6. ارتباط با خیرین؛
  7. ارتباطات بشردوستانه و جذب هدایا.

د) نقش آموزش و همچنین مدیران در ارتقاء مهارت های ارتباطی و ارتباطات انسانی در کتابخانه های عمومی

  1. نقش گروههای آموزشی کتابداری و اطلاع رسانی، علوم اطلاعات و دانش شناسی در ارتقاء مهارتهای ارتباطی
  2. تعامل سازمانی مدیران با گروههای آموزشی جهت گسترش مهارتهای ارتباطی و ارتباطات سازمانی

ه) جنبه های معنوی و اخلاق اسلامی در بهبود روابط انسانی کتابخانه های عمومی

  1. مهارت های اخلاقی در روابط انسانی


[ دوشنبه 96/1/28 ] [ 2:14 عصر ] [ mohammad ghasem ]

نظر

به مناسبت وفات حضرت زینب(س) نمایشگاه کتاب با موضوع حضرت زینب(س) در کتابخانه برگزار گردید.



[ چهارشنبه 96/1/23 ] [ 11:52 صبح ] [ mohammad ghasem ]

نظر

به مناسبت شهادت شهید سپهبد صیاد شیرازی  نمایشگاهی از کتابهای موجود در کتابخانه با موضوع شهید صیاد شیرازی برگزار گردید. 



[ چهارشنبه 96/1/23 ] [ 11:51 صبح ] [ mohammad ghasem ]

نظر

سیری در نهج‌البلاغه
نوشته مرتضی مطهری
انتشارات صدرا
316 صفحه

این اثر شهید مطهری به‌جرئت یکی از بهترین کتاب‌هایی است که در موضوع نهج‌البلاغه برای عموم نگاشته شده و می‌تواند تا حدی راه را برای ورود به دریای بی‌کران معارف نهج‌البلاغه برای علاقه‌مندان بگشاید. جامع‌نگری کم‌نظیر شهید مطهری در برشمردن اجزای مختلف کلام امیرالمؤمنین علیه‌السلام در مجموعه گران‌سنگ نهج‌البلاغه و مرتبط کردن آن با موضوعات و مسائل اساسی امروزی بشر، آن‌هم با نثر روان و شیرین استاد، از نکات برجسته کتاب محسوب می‌شود.

مختصر بودن هر یک از مباحث، کاربردی و متنوع بودن موضوعات انتخاب‌شده، پاسخ‌گویی به برخی از مهم‌ترین شبهات و پرسش‌های مبتلابه در بین عموم در خصوص برخی گزاره‌های دینی؛ تبیین مهم‌ترین مؤلفه‌های اسلام ناب، برگرفته از بیانات امیرالمؤمنین علیه‌السلام در نهج‌البلاغه و تلاش قابل‌تقدیر استاد مطهری برای استخراج سیره و سبک‌زندگی موحدانه بر طبق بیانات آن حضرت در نهج‌البلاغه از دیگر مزیت‌های این کتاب محسوب می‌شود.

عناوین برخی از مهم‌ترین مباحث کتاب عبارت است از: توحید و ماوراءالطبیعه؛ ارزش تعقل؛ ذات و صفات پروردگار؛ سلوک و عبادت؛ حکومت و عدالت؛ حقوق مردم در حکومت الهی؛ اهل‌بیت و خلافت؛ موعظه و حکمت؛ حقیقت تقوا و آثار آن؛ حقیقت زهد و آثار آن و زهد اسلامی و رهبانیت مسیحی؛ ‌ دنیا و دنیاپرستی؛ رابطه انسان و جهان؛ وابستگی‌ها و آزادگی‌ها؛ خودزیانی و خودفراموشی و...

گفتنی است، کتاب‌های طرح کتاب‌خوان ماه از ابتدای سال 1395 از سوی معاونت توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و در راستای اجرای منویات مقام معظّم رهبری (دام‌ظله العالی) در خصوص لزوم معرفی و در اختیار گذاشتن کتاب خوب و سالم برای پرورش فکری جامعه معرفی می‌شود.



[ چهارشنبه 96/1/23 ] [ 9:21 صبح ] [ mohammad ghasem ]

نظر

سه کاهن
نوشته مجید قیصری
انتشارات عصر داستان
184 صفحه

«سه‌کاهن» نمونه موفقی از یک داستان خوب و پرکشش با پرداخت مناسب و شخصیت‌پردازی مطلوب در حوزه ادبیات دینی است که روایتی یک‌روزه از زندگی پیامبر اسلام (ص) را به خواننده عرضه می‌کند.

داستان این کتاب، به دوران کودکی پیامبر (ع) و زندگی ایشان نزد دایه‌شان حلیمه بازمی‌گردد؛ متن کتاب، ادبی و پراحساس است؛ با جملات کوتاه و توصیفات روان نویسنده باعث می‌شود به جزئیاتی توجه کند که روایت او را شیرین و خواندنی می‌سازد. او بخش‌های هیجان‌انگیز داستان را با ظرافت‌های خاصی نقل می‌کند که تأثیر ویژه‌ای بر مخاطب می‌گذارد.

مجید قیصری، داستان «سه‌کاهن» را هم مانند داستان دیگرش، «شمّاس شامی»، از دل منتهی‌الآمال شیخ عباس قمی بیرون کشیده و ایده آن را از دل روایت‌های ناب این کتاب به دست آورده است

مهم‌ترین ویژگی کتاب «سه‌کاهن»، پردازش داستانی خوب و ایجاد تعلیق‌های پرکشش در آن است که آن را به یک فیلم سینمایی جذاب شبیه می‌کند.

 

 



[ چهارشنبه 96/1/23 ] [ 9:20 صبح ] [ mohammad ghasem ]

نظر

تحصیلات با طعم شکلات: راهکارهای افزایش مطالعه
نوشته ابوالفضل ابراهیمی
انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره(
62 صفحه

هدف این کتاب بررسی و ارائه راهکارهای عملی جهت افزایش انگیزش تحصیل است. درواقع مؤلف برای پاسخ به پرسش‌های دانشجویان و طلاب در زمینه موفقیت تحصیلی به بسط و توضیح پیشنهاداتی پرداخته است. با توجه به اینکه توصیه‌های کاربردی نیازمند پشتوانه نظری است؛ لذا ابتدا بخش‌های نظری مربوط توضیح داده‌شده و به دنبال آن کاربست‌های آن آمده است.

کتاب به لحاظ محتوایی به سه بخش تقسیم شده ‌است. قسمت ابتدایی کتاب، به توضیح مفهوم انگیزش و رویکردهای مختلف نظری به این موضوع می‌پردازد؛ سه بخش اصلی کتاب با توجه به زمان یادگیری یعنی آغاز، طول دوره و پایان یادگیری تفکیک شده‌ است. در هر یک از فصل‌ها عوامل مختص به زمان یادگیری مربوط ارائه می‌شود؛ بدین‌صورت که هر عامل جداگانه طرح می‌شود و راهکارهای عملی همان عامل نیز به‌دنبال آن می‌آید.

با توجه به مباحث مطرح‌شده، مخاطب این کتاب تنها دانشجویان و طلاب نخواهند بود؛ بلکه دانش‌آموزان دبیرستان نیز می‌توانند مطالب این کتاب را در جهت موفقیت تحصیلی به‌کارگیرند. اولیا و مشاورین مقاطع دبیرستان هم از مخاطبان فعال کتاب محسوب می‌شوند که می‌توانند نکات کاربردی کتاب را در برنامه‌ریزی تحصیلی دانش‌آموزان به‌کارگیرند و در موفقیت آنان تأثیر چشم‌گیری بگذارند.

 

 



[ چهارشنبه 96/1/23 ] [ 9:19 صبح ] [ mohammad ghasem ]

نظر

بغض در نواحی لبخند (مجموعه شعر 1389-139)
نوشته محمدرضا ترکی
انتشارات هنر رسانه اردیبهشت
112 صفحه

کتاب «بغض در نواحی لبخند» مجموعه شعری از یکی از شاعران و محققان موفق در حوزه ادبیات است. شعر محمدرضا ترکی، شعری است که بن‌مایه‌های طنز در آن به چشم می‌خورد. شعرهای او بوی حکمت می‌دهد و از آرایه‌های ادبی سرشار است. «فصل فاصله‌ها»، «هنوز اول عشق است» و «خاکستر آینه» نیز تاکنون از همین شاعر منتشر شده است.

بیشتر آثار این مجموعه، در قالب غزل است؛ اما برخی از اشعار نیز در قالب‌های نو، رباعی و سپید سروده شده‌اند. شعرها چه در قالب کهن و چه در قالب شعر نو، درباره مسائل عاطفی با مضامین تغزلی، یا اجتماعی و گاه فلسفی سروده شده است.

بخشی از شعرهای این مجموعه، به موضوع جنگ و دفاع مقدس پرداخته و شاید معنای بغض در عنوان این مجموعه شعر نیز به همین آثار برمی‌گردد. شعر «دریا قلی»، پیرامون شهید دریاقلی دلاوری که با حماسه بی‌نظیرش در کوی ذوالفقاری آبادان، این شهر را از سقوط نجات داد، شعر «حدیث غربت» در مدح ننه‌علی، مادر پیر و دل‌شکسته‌ای که سال‌های دراز در گوشه بهشت‌زهرا (س)، در بیت‌الاحزانی که در کنار مزار شهیدش ساخته بود می‌زیست و اشعار دیگری مانند «هنوز»، «نشانی» و «مرخصی» ازاین‌دست اشعار به شمار می‌روند. چشم‌انتظاری مادران شهدا، در اشعار محمدرضا ترکی موردتوجه خاص قرار گرفته است. شاعر، گلایه‌هایی نیز از زمانه حاضر دارد و در بعضی اشعار هم به‌خوبی به مفهوم انتظار می‌پردازد.



[ چهارشنبه 96/1/23 ] [ 9:18 صبح ] [ mohammad ghasem ]

نظر

به مناسبت روز سلامتی نمایشگاه کتاب از کتابهای موجود در کتابخانه در موضوع سلامتی و تندرستی برپا گردید. این نمایشگاهها بمنظور آشنایی هر چه بیشتر مراجعین با کتابهای کتابخانه می باشد.



[ شنبه 96/1/19 ] [ 5:15 عصر ] [ mohammad ghasem ]

نظر

با توجه به طولانی شدن روزها در شش ماه اول سال، ساعت کاری کتابخانه به شرح زیر می باشد:

روزهای شنبه تا چهارشنبه: 7/30 الی 19/30

پنج شنبه ها: 7/30 الی 13



[ چهارشنبه 96/1/16 ] [ 3:52 عصر ] [ mohammad ghasem ]

نظر

به مناسبت روز جهانی کتاب کودک نمایشگاهی از کتابهای هانس کریستن اندرسون و قصه ها و افسانه های کشورهای مختلف و کتابهایی در مورد نیازهای کودکان به قصه،  از کتابهای موجود در کتابخانه برگزار گردید.

یلا لپمن، پایه گذار کتابخانه بین المللی مونیخ و دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان، در سال 1967م. پیشنهاد کرد که روزی به نام روز جهانی کتاب کودک، تعیین شود و بدین وسیله فعالیت های دفتر بین المللی کتاب برای کودکان و نوجوانان در سراسر جهان افزایش یابد. این پیشنهاد مورد قبول واقع شد و روز دوم آوریل که مصادف با سالروز تولد هانس کریستیان اندرسن است به عنوان روز جهانی کتاب کودک انتخاب شد. شورای کتاب کودک که شعبه ملی این نهاد بین المللی در ایران است، همچون دیگر شعبه های ملی از آن تاریخ همواره برای هر چه بهتر برگزارشدن این روز تلاش می کند.



[ دوشنبه 96/1/14 ] [ 11:10 صبح ] [ mohammad ghasem ]

نظر

::

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه